Skirkite 1,2% GPM paramą atskaitingoms NVO

Palaikykime tas nevyriausybines organizacijas (NVO), kurios atstovauja ir gina žmonių teises bei laisves, teikia visuomenei būtinas paslaugas, buria bendruomenes, ugdo pilietinę visuomenę Lietuvoje ir svarbiausia yra atskaitingos visuomenei.   

Paramos skyrimas - tai jūsų indėlis į pilietinės visuomenės ir gerovės kūrimą šalyje. Svarbu ne tik skirti paramą bet tai padaryti atsakingai. Skirkite ją skaidrioms ir atskaitingoms organizacijoms, kurios viešai atsiskaito už savo veiklą ir finansavimą, įskaitant ir gautą paramą bei informuoja visuomenę apie tai kaip gauta parama panaudota. Raginame gyventojus atsakingai įvertinti kam skirta parama gali sukuti didžiausią pridėtinę vertę – atvirų duomenų portalas www.aciujums.lt  ir padės jums rasti aktualią informaciją. 

„Taigi, jau beveik 20 metų veikianti paramos skyrimo sistema yra vertinama palankiai tiek politikų, tiek gyventojų, tiek ir paramos gavėjų. Viliamės, kad po nuolatinių mūsų siūlymų ir rekomendacijų teikimo, bus pasiektas ilgai lauktas sprendimas ir 1,2% GPM galės gauti tik NVO. Vyriausybė 2021 m. priėmė teigiamą išvadą, o įstatymo pataisa šiuo metu svarstoma Seime“ – teigia NIPC direktorė Olia Žuravliova.    

NVO informacijos ir paramos centras primena, kad nuo 2022 metų paramos prašymai Valstybinei mokesčių inspekcijai pateikiami tik elektroniniu būdu per Elektroninio deklaravimo sistemą (EDS) (https://deklaravimas.vmi.lt, pasirinkus Deklaravimas > Pildyti formą)  iki gegužės 2 d. 

www.aciujums.lt - tai atvira duomenų bazė, inicijuota Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centro (NIPC), veikiančio nuo 1995 m., siekiant stiprinti nevyriausybinių organizacijų sektorių ir skatinti filantropijos tradicijas Lietuvoje rezultatas. NIPC nuosekliai dirba siekiant gerinti NVO teisinę aplinką, veiklos skaidrumą ir atskaitomybę. Duomenų atvėrimas bei jų pateikimas naudotojams draugišku formatu su galimybe atlikti analizes tai strateginis NIPC veiklos tikslas.

 

NVO informacijos ir paramos centro informacija   

 

Nuorodos