Mokymai NVO "Metinės NVO ataskaitos Registrų centrui"

Kovo 28 d. (ketvirtadienį) 12:00 val. kviečiame NVO vadovus ir organizacijų buhalterius į mokymus "NVO metinės ataskaitos".

Mokymų tikslas suteikti teorines ir praktines žinias apie metinių ataskaitų rinkinio teikimą Registrų centrui.

Nevyriausybinis, arba trečiasis, sektorius yra labai svarbus visuomenei ir valstybei, ir niekas kitas, o tik mes patys kuriame savo aplinką ir esame atsakingi už savo veiklą.

Mūsų centro atliktos analizės parodo, kad NVO sektorius susiduria su informacijos pateikimo problema metinės atskaitomybės dokumentuose, t.y. skaidrumo ir atskaitomybės problema, kuri daro neigiamą poveikį NVO sektoriaus patikimumui.

Įstatymų nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės - vieni susitvarko puikiai, kiti - kaip išmano, trečius likviduoja Registrų centras (tik per praėjusius metus buvo likviduota iki 8000 organizacijų).

Primename, kad:

✅nuo teisingai parengtų ir laiku pateiktų ataskaitų priklauso visų suinteresuotų šalių pasitikėjimas organizacija (partnerystei, bendradarbiavimui, paslaugų pirkimui, 1,2% GPM ar kitokios paramos skyrimui ir t.t.);

✅nuo teisingai parengtų ir laiku pateiktų ataskaitų priklauso NVO finansavimo klausimas (apie organizacijos patirtį, gebėjimus administruoti projektines lėšas, skaidrų lėšų naudojimą, veiklos efektyvumą ir t.t.);

✅nuo teisingai parengtų ir laiku pateiktų ataskaitų priklauso visuomenės, savivaldos ar centrinės valdžios institucijų požiūris į NVO

Sąrašas nėra baigtinis. 

Mokymai skirti TIK NEVYRIAUSYBINIŲ ORGANIZACIJŲ ATSTOVAMS (visos bendruomeninės organizacijos yra NVO, bet ne visos NVO yra BO).

 

⚠️Vietų skaičius yra ribotas net ir turint virtualias kėdes, kadangi pasiekus limitą - registracija bus sustabdyta. Skatiname registruotis atsakingai ir neužimti vietų, jei nesate tikri ar galėsite dalyvauti.

????Kviečiame registruotis - https://forms.office.com/e/TPeHwgxBYL, nes tik užsiregistravę dalyviai gaus prisijungimo nuorodą prie MS Teams platformos, kuri bus išsiųsta visiems dieną prieš renginį.

Kilus klausimams, maloniai prašome kreiptis el. paštu info@nisc.lt

*Mokymai nemokami, nes organizuojami įgyvendinant institucinio stiprinimo projektą "Savivaldybių ir NVO bendradarbiavimo skatinimas teikiant viešąsias paslaugas", kurį finansuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. 

 

NVO informacijos ir paramos centro informacija

Nuorodos