NEVYRIAUSYBINIŲ ORGANIZACIJŲ FORUMAS 2018

Kviečiame Jus į tradicinį Nevyriausybinių organizacijų forumą, kuris vyks 2018 m. gruodžio 10 d. 12 val., jungiantis prie tarptautinių iniciatyvų ir minint tarptautinę žmogaus teisių dieną.

Šių metų pagrindinė forumo tema – viešųjų paslaugų teikimo perdavimas nevyriausybinėms organizacijoms. Į renginį dalyvauti ir diskutuoti kviečiame politikus, valstybės tarnautojus ir pilietinės visuomenės atstovus, besidominčius skaidrumu viešojoje politikoje ir kokybiškų bei inovatyvių viešųjų paslaugų teikimo galimybėmis iš visų Lietuvos savivaldybių bei centrinės valdžios institucijų.

Vadovaudamasis Nacionalinės pažangos programos rodikliu, kuriuo siekiama, jog iki 2020 bent 15% asignavimų valdytojų finansuojamų viešųjų paslaugų būtų teikiamos ne pačių asignavimų valdytojų valdomų įstaigų, o paslaugos viešųjų pirkimų ar projektų atrankos konkurso būdu būtų teikiamos nepriklausomų subjektų (pvz. NVO), Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centras, kartu su Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijomis siekia apskaičiuoti šiuo metu egzistuojančią Lietuvos savivaldybių teikiamų viešųjų paslaugų praktiką.

Forumo metu pristatysime tyrimų rezultatus ir kviesime aktyviai diskutuoti, ar visose savivaldybėse iki 2020 įmanoma pasiekti, kad bent 15% viešųjų paslaugų būtų teikiamos nepriklausomų subjektų.

Forumas vyks Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje, A. Vivulskio g. 13, Vilniuje.

FORUMO PROGRAMA

 

Prašome registruotis iki 2018 gruodžio 3 dienos šioje registracijos formoje

Laukiame Jūsų atvykstant!

Daugiau informacijos:

NIPC Programų vadovė Olia Surdokienė, olia@nisc.lt, tel. +370 670 36796

 

Renginys organizuojamas įgyvendinant LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamą projektą "Nevyriausybines organizacijas vienijančių asociacijų institucinis stiprinimas". 

Nuorodos