Ėmęs savanoriauti atrado ir darbą, ir savo pašaukimą

Psichologijos studijas Mykolo Romerio universitete baigęs Audrius Savickas iškart ėmėsi ieškoti darbo pagal specialybę. Tačiau ir paieškų etapą jaunas vyras nusprendė išnaudoti efektyviai, todėl, nenorėdamas švaistyti laiko, ėmėsi savanoriauti. Įgyta patirtis ne tik padėjo jaunam specialistui aiškiau įvardinti savo tikslus ateityje, bet ir suteikė didžiulės pridėtinės vertės darbo rinkoje.

A. Savickas ėmėsi savanoriauti pagal projektą „Savanorystė – pirmas žingsnis sėkmingos karjeros link“. Tai visoje Lietuvoje nuo 2013 m. įgyvendintas projektas, skirtas jaunimui iki 29-erių metų amžiaus. A. Savickui pasinaudoti šio projekto teikiamomis galimybėmis pasiūlė Klaipėdos teritorinės darbo biržos Jaunimo darbo centro specialistė. Būtent šiame centre vyrui ir buvo pasiūlyta savanoriauti.


„Ši savanorystės vieta sudomino savo darbo specifika bei tuo, kad paslaugos orientuotos į jaunimą. Dar studijų praktikos metu savo jėgas išbandžiau Vilniaus Žemynos gimnazijoje profesinio orientavimo veikloje. Tai daryti man patiko, todėl norėjau ir toliau užsiimti panašia veikla“, – pasakojo A. Savickas.


Savanoriaudamas vyras vedė mokymus, įgijo daugiau profesinio konsultavimo patirties, padėjo jaunimui rasti tinkamas užimtumo formas. Aktyvus, išsilavinęs ir žingeidus savanoris neliko nepastebėtas: jam buvo pasiūlyta psichologo darbo vieta Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centre. Vėliau jaunuolis pakeitė darbovietę ir dabar dirba psichologu Pagėgių rajono savivaldybės Antano Mackaus gimnazijoje.


„Jau greitai bus pusė metų, kaip dirbu gimnazijoje. Savo pasirinkimu esu labai patenkintas, kadangi šioje savo darbo vietoje galiu visiškai išreikšti save ir siekti savo tikslų“, – sakė kelią į sėkmingą karjerą nuo savanoriškos veiklos pradėjęs A. Savickas.


Taigi savanorystė Audriui padėjo ne tik susirasti darbą, bet ir atrasti tikrąjį savo pašaukimą. Tokia pačia galimybe gali pasinaudoti bet kuris nedirbantis ir nesimokantis jaunas žmogus iki 29 m. amžiaus. Tereikia kreiptis į savo teritorinę darbo birža, kur jaunuoliams suteikiama visa reikalinga informacija apie šiuo metu įgyvendinimas savanorystės projektus, arba užsukti į internetinį puslapį www.buk-savanoriu.lt, kur galima ne tik gauti informacijos apie savanorystę, bet ir iš karto užsiregistruoti į Jaunimo reikalų departamento įgyvendinimą projektą „Jaunimo savanoriška tarnyba“. Pastarasis projektas yra finansuojamas iš Europos socialinio fondo lėšų ir yra įgyvendinamas pagal Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos administruojamą priemonę.

 

Jaunimo savanoriškos tarnybos, NVO informacijos ir paramos centro informacija

Nuorodos