Kvietimas į diskusiją "Koks galėtų būti Lietuvos NVO vaidmuo Ukrainos atsigavimo procesuose"

Kviečiame į Kurk Lietuvai projekto renginį - diskusiją apie tai, koks galėtų būti Lietuvos nevyriausybinių organizacijų (NVO) vaidmuo Ukrainos atsigavimo procesuose.

Renginys vyks kovo 16 dieną, 16:00-18:00 val., Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute (Vokiečių g. 10), 402 auditorijoje. Norint užtikrinti ukrainiečių įtraukimą į procesą, renginys vyks anglų kalba.

Jus sveikins Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė, savo Kurk Lietuvai projektą apie Lietuvos NVO paramos Ukrainai galimybes ir iššūkius pristatys dalyvės Dalia Krapavickaitė ir Viktoriya Didenko, o apie fondo 1K veiklą kalbės Oleg Šurajev.

Lietuvos NVO projektus Ukrainoje vykdė jau prieš karą, o karo metu turėjome ryškias humanitarinės paramos iniciatyvas, tačiau ar matome platesnį savo NVO įsitraukimą ateityje? Koks galėtų būti NVO vaidmuo ilgalaikiuose Ukrainos atsigavimo procesuose? Ukraina parodė, kad jos pilietinė visuomenė stipri, tad kokią pridėtinę vertę galėtų atnešti Lietuvos NVO?

Vėliau vyksiančioje diskusijoje su moderatore Lina Strupinskiene į šiuos klausimus atsakymų ieškos:

  • Mantas Adomėnas, Lietuvos respublikos Užsienio reikalų ministerijos viceministras,
  • Artūras Žarnovskis, Ukrainos atstatymo ir Europos Taikos Priemonės programų vadovas Centrinėje projektų valdymo agentūroje,
  • Milda Laužikaitė, asociacijos Kūrybinės jungtys vadovė,
  • Nerijus Udrėnas, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto profesorius bei labdaros ir paramos fondo „Food for Ukraine“ direktorius ir
  • Ugnė Kumparskaitė, Vystomojo bendradarbiavimo platformos vadovė.

Dalyvaujančius prašome registruotis čia!

 

„Kurk Lietuvai“, NVO informacijos ir paramos centro informacija

Nuorodos