Nuo gruodžio 5 dienos visoje Europoje vyksta pilietinės visuomenės dienos “Civic Pride Days”

Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centras kviečia pilietinės visuomenės organizacijų atstovus jungtis prie visoje Europoje nuo gruodžio 5-osios vyksiančių pilietinės visuomenės dienų “Civic Pride Days” minėjimo.

Šiuo metu Lietuvoje registruota per trisdešimt tūkstančių NVO veikiančių kultūros, sporto, socialinės apsaugos, aplinkosaugos, viešosios politikos ir kitose srityse. NIPC atlikto tyrimo duomenimis visuomenės pasitikėjimas NVO išaugo net 20% ir šiuo metu siekia 52%, dalyvavimas savanoriškoje veikloje kasmet auga, NVO pajėgumai išlieka stabilūs, jų įgalinimas dalyvauti sprendimų priėmimo procesuose nuolat stiprėja.

Tarptautinė kampanija siekia atkreipti dėmesį į pilietinės visuomenės organizacijas, kurių veikla daugelyje Europos valstybių yra menkinama pasinaudojant klaidinančiomis kampanijomis ir teisiniu priekabiavimu. Advokacija, informacinės kampanijos ir kvietimas veikti yra nevyriausybinių organizacijų veiklos formos, kurios užtikrina prigimtinių žmogaus teisių egzistavimą ir įtvirtinimą. Nepaisant to, dar ir šiandien visame pasaulyje pilietinės visuomenės aktyvistai ir teisių gynėjai aukoja savo laisvę ir kartais gyvybę gindami pilietinio įsipareigojimo principus, kasdienis pilietinių aktyvistų darbas vis labiau apsunkinamas.

Kampanijos organizatoriai parengė Pilietinės visuomenės manifestą, kurį galite atsisiųsti (yra ir lietuvių kalba) ir paremti savo parašu.

Norite prisidėti organizuojant renginius ir viešinant „Pilietinės visuomenės dienas“? Atsisiųskite informacinį paketą  ir prisijunkite prie bendraminčių visoje Europoje.

 

NVO informacijos ir paramos centro informacija

Nuorodos