Istorinis susitarimas tarp politinių partijų ir pilietinės visuomenės

Tai, kad Lietuvos visuomenės nuomonė pagal pasitikėjimą nevyriausybinėmis (pilietinės visuomenės) organizacijomis (NVO) 2018 metais buvo 51,7%, o politinėmis partijomis tik 6,5% sudaro prielaidas būtinumui vienyti visuomeninių organizacijų pajėgas stiprinti savivaldybių galias ir politikų sąmoningumą vietos gyventojų gerovei užtikrinti.

Jau artėjantį sekmadienį savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose spręsime, kas ir kuria kryptimi ves mūsų miestus ir miestelius.

“Regioninė politika Lietuvoje iki šiol yra paribiuose. Savivaldybės paliktos pačios tvarkytis su savo problemomis, nesuteikiant joms realios savivaldos galių. Todėl ir  gyventojai vangiai dalyvauja tiek rinkimuose, tiek ir priimant vietos sprendimus ar įsitraukiant į viešųjų paslaugų teikimą. Norėdami įsitikinti, jog parlamentinių partijų lyderiams rūpi savivaldos reikalai, pilietinių organizacijų vardu pakvietėme tai įtvirtinti pasirašant memorandumą tarp politinių partijų ir pagrindinių šalies skėtinių NVO” - teigia Nacionalinės NVO koalicijos koordinatorius Martinas Žaltauskas.

Pilietinė visuomenė kartu su parlamentinėmis politinėmis partijomis 2019 m. kovo 1 d. 10 val. LR Seimo spaudos konferencijų salėje pasirašys memorandumą, kuriuo kartu įsipareigos įgyvendinti 10 pagrindinių punktų, kuriais siekiama skaidrios, atviros ir demokratiškos savivaldos.


Šiuo metu apie savo dalyvavimą ir memorandumo pasirašymą jau patvirtino:

  • Lietuvos liberalų sąjūdžio pirmininkas E. Gentvilas;
  • Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas G. Paluckas (derinama);
  • Lietuvos socialdemokratų darbo partijos pirmininko pavaduotojas J. Bernatonis;
  • Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionys demokratai pirmininkas G. Landsbergis;
  • Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko pavaduotojas T. Tomilinas (derinama);
  • Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos Seime seniūnė R. Tamašunienė.


Renginys vyks LR Seimo spaudos konferencijų salėje 2019 m. kovo 1 d. (penktadienis). Renginio pradžia: 10 val. (pabaiga 10.30 val.)

Daugiau informacijos: info@nisc.lt, tel. 867036796

Nacionalinė NVO koalicija vienija per 3000 visoje Lietuvoje veikiančių nevyriausybinių organizacijų. Daugiau apie koalicijos narius ir veiklą galima rasti čia.

Nuorodos