Socialinė iniciatyva #Būkim pažįstami! kviečia rengti diskusijas su Lietuvoje gyvenančiais kitataučiais

#Būkim pažįstami! diskusijos jau įvyko 29 Lietuvos miestuose ir miesteliuose! Ketiname apsilankyti visuose Lietuvos miestuose ir pakviesti žmones susipažinti su Lietuvoje gyvenančiais užsieniečiais.  

Turbūt kiekvienas esame girdėję būtų ir nebūtų dalykų apie kitataučius. Dažnai mūsų nuomonę formuoja žiniasklaidos ir politikų skelbiamos bauginančios istorijos. Tačiau išties pažinti tarp mūsų gyvenančius kitokius žmones, turinčius savitą patirtį ir kultūrą, galime tik bendraudami. Šiandien Lietuvoje gyvena beveik 40 000 žmonių, atvykusių iš įvairių, ne Europos Sąjungos, šalių. Tai – žmonės gyvenantys tarp mūsų, tačiau ar pažįstame juos? Iš kur jie atvyko? Kodėl pasirinko Lietuvą? Ką šiandien čia veikia?

Renginio metu galėsite patys pabendrauti su Lietuvoje gyvenančiais kitataučiais ir sužinoti, kodėl jie pasirinko Lietuvą savo namais, išgirsti jų (ne)paprastas patirtis čia ir svetur bei unikalias  gyvenimo akimirkas gimtosiose šalyse. Patirtimi dalinsis Lietuvoje studijuojantys jaunuoliai iš įvairių ne ES šalių. Trečiųjų šalių piliečiams dalyvavimas diskusijoje sudarys galimybę pasidalinti savo gyvenimo Lietuvoje įžvalgomis, papasakoti apie savo šalies išskirtinumą, aptarti gyvenimo ten ir čia patirtis bei geriau suprasti Lietuvos žmones ir kultūrą. Tuo tarpu vietos gyventojams tiesioginis bendravimas su skirtingų kultūrų atstovais padės geriau pažinti kitataučius ir sklaidyti nepagrįstus mitus.

Su mūsų herojais galite susipažinti 15min.lt skiltyje, o taip pat įspūdžiai iš praėjusių renginių ir daugiau istorijų mūsų socialiniuose tinkluose:FacebookeInstagrameTwitteryje ir Youtube.

Diskusijas moderuoja žurnalistė, tarptautinių bendradarbiavimo projektų komunikacijos vadovė Jurgita Jacovskienė ir/arba komunikacijos ir tarptautinių projektų koordinatorė Deimantė Vilčinskaitė.

Visose šalies savivaldybėse (mokyklose, Trečiojo amžiaus universitetuose, bendruomenėse) organizuojame susitikimus su kitataučiais, kurie padėtų geriau pažinti ir suprasti vieniems kitus. Renginio trukmė – iki 2 val. Jei norėtumėte, kad toks renginys įvyktų pas jus, pildykite šią anketą arba rašykite mums: olia@nisc.lt.  

Žemėlapyje galite matyti, kur diskusijos jau įvyko (pažymėta žaliai) ir kur – dar nesilankėme (pažymėta oranžine).

Renginys skirtas vyresnių klasių moksleiviams.

Diskusijas organizuoja Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centras (NIPC) pagal NIPC ir VšĮ „Europos namai” įgyvendinamą projektą „Lietuvos identitetas – tautų mozaika”, finansuojamą Prieglobsčio, migracijos ir integracijos fondo 2014-2020 m. lėšomis.

Jei turite klausimų, susisiekite su mumis: projekto vadovė Olia Surdokienė, el.paštas: olia@nisc.lt, tel.: +370 670 36 796.

 

NVO informacijos ir paramos centro informacija

Nuorodos