Europos Komisijos 2016 m. darbo programa

Spalio 27 d. Europos Komisija priėmė 2016 m. darbo programą. Programoje pateiktos 23 iniciatyvos, skirtos įgyvendinti J. C. Junckerio vadovaujamos Europos Komisijos 2014 – 2019 m. prioritetus.

Pagrindinės naujos iniciatyvos, kurias 2016 m. vykdys Komisija:
• Iniciatyvos dėl migracijos ir sienų valdymo;
• Bendrosios skaitmeninės rinkos įdiegimas, bendrosios rinkos strategijos vykdymas, Europos gynybos veiksmų planas;
• Žiedinė ekonomika, tolesni veiksmai siekiant tvarios Europos ateities ir teisės aktai, kuriais įgyvendinama energetikos sąjunga;
• Europos naujų įgūdžių darbotvarkė, išplėstos galimybės dirbantiems tėvams derinti šeimos ir profesinį gyvenimą;
• Įmonių pelno mokesčio teisės aktų rinkinys ir veiksmų planas dėl PVM.

Kitomis pagrindinėmis 2016 m. iniciatyvomis bus įgyvendinama Europos saugumo darbotvarkė, tęsiamas darbas, susijęs su prekybos ir investicijų strategija ir ekonominės ir pinigų sąjungos stiprinimu bei užtikrinamas Komisijos indėlis į ES visuotinę užsienio ir saugumo politikos strategiją. Komisija taip pat pateiks daugiametės finansinės programos laikotarpio vidurio peržiūrą ir strategiją, kaip geriau sutelkti biudžetą siekiant rezultatų.


Komisija, siekdama užtikrinti, kad galiojantys ES teisės aktai būtų tinkami ir duotų siekiamų rezultatų, sieks supaprastinti ES finansavimo taisykles, peržiūrėti mokesčių ir energetikos teisės aktus, mažinti su viešaisiais pirkimais susijusią mažosioms ir vidutinėms įmonėms tenkančią naštą, užtikrinti, kad sveikatos ir saugos teisės aktai būtų veiksmingi ir jų būtų laikomasi bei imsis kitų iniciatyvų.


Komisija taip pat paskelbė atšaukianti arba koreguojanti 20 teisės aktų pasiūlymų, kurie neatitinka politinių prioritetų arba kurie buvo pernelyg pakeisti įstatymų leidybos procese ir nebeatitinka pradinių politinių tikslų.
 

Daugiau informacijos rasite čia.

 

EK atstovybės Lietuvoje, NVO informacijos ir paramos centro informacija

 

Nuorodos