Ministerijų darbuotojai patirties apie savanorystę semiasi Vokietijoje

Šią savaitę septynių Lietuvos ministerijų atstovai lankosi Vokietijoje, kur susipažįsta su vietinėmis jaunimo savanoriškomis tarnybomis bei bando atrasti savanoriškos veiklos galimybių plėtrą Lietuvoje.

2014 m. gruodžio 8-11 d. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bendradarbiaudama su Jaunimo reikalų departamentu (toliau - Departamentas) organizavo renginį, kurio metu buvo keičiamasi patirtimi apie savanoriavimo galimybes ir gerąją patirtį Lietuvoje ir Vokietijoje. Vykusių tarptautinio susitikimo Aplinkos, Kultūros, Socialinės apsaugos ir darbo, Švietimo ir mokslo, Žemės ūkio ministerijose metu buvo diskutuota šiais klausimais:
- kaip visuomenei naudingas darbas skatina bendruomeniškumą;
- kokia gali būti savanoriškų tarnybų perspektyva Lietuvoje;
- galimybės atsirasti jungtinei tarpžinybinei savanorystės skatinimo programai;
- sisteminis požiūris į savanoriškos veiklos kokybę pasinaudojant teigiamais pavienių iniciatyvų rezultatais.

Siekdamas užtikrinti susitikimo metu aptartų klausimų skalaidą bei tęstinumą, š. m. birželio 18 d. Departamentas organizavo apskritojo stalo diskusiją „Savanoriškos veiklos organizavimo galimybės socialinėje, kultūrinėje ir ekologinėje srityse“, kuriame aktyviai dalyvavo ir minėtų ministerijų atstovai.


Taigi Vokietijoje vykstančio pažintinio vizito metu Lietuvos delegacija susipažinti su Vokietijos jaunimo savanoriškomis tarnybomis, veikiančiomis socialinėje, kultūrinėje, ekologinėje srityse.

 

Jaunimo reikalų departamento, NVO informacijos ir paramos centro informacija

Nuorodos