Ar valdžia pasiryžusi bendradarbiauti su pilietinės visuomenės sektoriumi?

2014 m. gruodžio 10-11 dienomis Vilniuje, viešbutyje „Artis“, Nacionalinė NVO koalicija organizuoja Lietuvos nevyriausybinių organizacijų forumą, kurio metu bus pristatyta LR nevyriausybinių organizacijų plėtros įstatymo įgyvendinimo eiga, sukurta Nacionalinė NVO koalicija bei aptarti ir pateikti siūlymai dėl pilietinės visuomenės sektoriaus raidos.

Renginyje dalyvaus 200 nevyriausybinių organizacijų lyderių iš visos Lietuvos, kurie kasdien teikia socialines ir kitas paslaugas Lietuvos gyventojams, atstovauja piliečių interesams valstybės institucijose ar savivaldybėse, buria aktyvius šalies gyventojus bei prisideda prie pilietinės visuomenės plėtojimo šalyje. Taip pat ir valstybės institucijų bei savivaldybių atstovai.

„Nors įstatymas priimtas beveik prieš metus, t.y. 2013 m. gruodžio 19 d., tačiau iki šiandien LR socialinės apsaugos ir darbo ministerija, kuriai pavesta įgyvendinti šį įstatymą ir patvirtinti personalinę NVO tarybos sudėtį, šio darbo, matyt dėl politinės valios stokos, vis dar nėra atlikusi. Manome, jog tokia situacija ne tik nesudaro tinkamų sąlygų NVO veiklai Lietuvoje plėtoti, bet ir stabdo pilietinių iniciatyvų plėtrą šalyje“ – teigia renginio organizatorius, Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centro direktorius Martinas Žaltauskas.

Kviečiame Jus į Nacionalinį NVO forumą, kurio metu bus siekiama atsakyti į klausimą ar valdžia pasiryžusi bendradarbiauti su pilietinės visuomenės sektoriumi? Renginio programa 

 

2014 m. spalio mėn. 16 d. didžiausios Lietuvoje veikiančios skėtinės nevyriausybinės organizacijos, vienijančios įvairiose viešosios politikos srityse veikiančias NVO, pasirašė asociacijos sutartį, pagal kurią įsipareigojo veikti kartu stiprinant nevyriausybinį sektorių, plėtojant pilietinę visuomenę bei įgyvendinant Lietuvos Respublikos nevyriausybinių organizacijų plėtros įstatymą. Asociacijos sutartį pasirašė vienuolika skėtinių NVO:
1. Lietuvos jaunimo organizacijų taryba
2. Aplinkosaugos koalicija
3. Lietuvos neįgaliųjų forumas
4. Lietuvos moterų lobistinė organizacija
5. Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjunga
6. Nacionalinis skurdo mažinimo organizacijų Tinklas
7. Nacionalinė vystomojo bendradarbiavimo organizacijų Platforma
8. NVO vaikams konfederacija
9. Žmogaus teisių koalicija
10. Lietuvos vartotojų organizacijų aljansas
11. Lietuvos pacientų organizacijų atstovų taryba.

Jos vienija per 1500 nevyriausybinių organizacijų ir kurių veikloje narystės pagrindu dalyvauja daugiau kaip 500 tūkstančių šalies gyventojų.


NVO informacijos ir paramos centro informacija

Nuorodos