Nevyriausybinių organizacijų ir ekspertų koalicija „Galiu gyventi“ plečia nemokamas teisines konsultacijas pažeidžiamosioms grupėms ir siūlo nuotolines

Nevyriausybinių organizacijų ir ekspertų koalicija „Galiu gyventi“ plečia nemokamas teisines konsultacijas pažeidžiamosioms grupėms ir siūlo galimybę Jūsų klientams/pacientams pasinaudoti nuotolinėmis teisinėmis konsultacijomis.

Tikslinė grupė, kuriai teikiamos nuotolinės teisinės konsultacijos: sergantys priklausomybių ligomis bei kiti asmenys, esantys ŽIV rizikos grupėje.

 

Teikiama teisinė pagalba: pirminės teisinės konsultacijos, t.y., teisinė informacija, teisinės konsultacijos, patarimai ir teisinio pobūdžio dokumentų rengimas.

Dažniausiai pasitaikančios teisinių konsultacijų temos:

- visa teisinė informacija apie antstolių vykdomus priverstinius skolos išieškojimus;

- prašymų (dėl skolos pakeitimo į viešuosius darbus, dėl skolos mokėjimo dalimis ir kt.), skundų rengimas antstoliams;

- santuokos nutraukimo dokumentų rengimas;

- ieškinių teismui rengimas;

- apeliacinių skundų teismui parengimas;

- kita.

 

Konsultavimo tvarka: pats klientas/pacientas arba su juo dirbantis socialinis darbuotojas, kitas įstaigos darbuotojas kreipiasi el. paštu laura.bliujiene@galiugyventi.lt, aprašo esamą situaciją, prideda su teisine problema susijusius dokumentus ir artimiausiu metu sulaukia atsakymo iš Koalicijos „Galiu gyventi“ apmokytų ir parengtų teisininkų – savanorių. Esant reikalui, su klientu/pacientu bendraujama tiesiogiai ir aptariama situacija, aiškinamasi, kokių dokumentų reikia ir kaip juos gauti.

 

Paskatinkite savo klientus nemokamai išspręsti jų turimas teisines problemas!

 

 

 

Koalicijos "Galiu gyventi", NVO informacijos ir paramos centro informacija
 

 

Nuorodos