Animacinis video apie trečią brolį - NVO

Kitąsyk buvo trys broliai. Du protingi, o trečias nelabai.. ar bent jau taip manė visi pasakų veikėjai, kol trečiąjam broliui galiausiai pavyko visiems įrodyti savo sumanumą ir kilnią širdį.

Bene identiška pasaka vyksta kasdienybėje, kuomet trečiuoju broliu tampa trečiasis sektorius – nevyriausybinės organizacijos (NVO). Beveik niekas jo nepažįsta, dalis ir pažinti nenori. Kam reikalingas trečiasis brolis, juk pirmieji du, apdovanoti valdžia ir pinigais, žymiai įdomesni.

Trečiasis sektorius iš esmės skiriasi nuo taip vadinamo pirmojo – valdžios sektoriaus, ar antrojo – verslo sektoriaus. Ir, kaip byloja patirtis, galiausiai trečiasis brolis visus nustebina savo kilniais darbais ir išmintimi.

VŠĮ NVO teisės institutas kviečia Jus susipažinti su paslaptinguoju trečiuoju broliu, kurio vardas yra NVO.

Šiuo video siekiame trumpai ir vaizdžiai pristatyti esminius NVO sektoriaus skirtumus nuo valdžios ir verslo sektorių. Atkreipti dėmesį, kuo NVO sektorius yra ypatingas bei glaustai aptarti pagrindinius NVO bruožus.

NVO sektoriui augant ir vystantis, Jungtinių Amerikos Valstijų remiamo projekto „Pilietinės visuomenės įgalinimas“ (angl. „Empowerment of Civil Society“) dėka, dovanojame Jums šį video kaip priemonę supažindinti kitus valdžios ar verslo sektorių atstovus su trečiuoju broliu - NVO.

 

Video galite rasti čia. 

 

VŠĮ NVO teisės instituto, NVO informacijos ir paramos centro informacija

 

Nuorodos