Renginyje ieškota kelių tobulesnių sprendimų link

Tęsdama savo inicijuotą patirties mainų renginių ciklą, Centrinė projektų valdymo agentūra (CPVA) praėjusią savaitę Vilniuje surengė konferenciją „Tobulesnių sprendimų link: agentūrų praktikos“. Aktualūs projektų įgyvendinimo klausimai sudomino beveik šimtą ES struktūrinę paramą administruojančių institucijų atstovų, kurie klausėsi ekspertų pranešimų, dalinosi patirtimi ir diskutavo patikrų vykdymo ir agentūrų vykdomų patikrinimų klausimais.

Pasak CPVA direktorės Lidijos Kašubienės, mokymasis iš kitų patirties yra vienas iš geriausių būdų ieškoti tobulesnių sprendimų. „Kiekviena konferencijoje dalyvavusi institucija turi sukaupusi vertingos ES paramos administravimo patirties, yra taikiusi įdomių, efektyvių sprendimų, todėl labai svarbu dalintis žiniomis, idėjomis, pavyzdžiais, nes tik taip galėsime kurti efektyvesnį paramos administravimo procesą“, − sakė ji.

Renginio dalyviai daugiausia laiko praleido dviejose darbo grupėse, kuriose buvo diskutuota šiuo paramos administravimo laikotarpiu svarbiomis temomis - „Patikrų vykdymas: iššūkiai ir tobulinimas“ bei „Efektyvūs ir į rezultatą orientuoti agentūrų patikrinimai“. Pranešimus šiomis temomis skaitė CPVA, Lietuvos verslo paramos agentūros, Transporto investicijų direkcijos, Europos socialinio fondo agentūros atstovai, nepriklausomi ekspertai.

„Konferencija sudarė idealias sąlygas apsikeisti gerąja praktika bei prisidėjo prie skirtingų suinteresuotų šalių darbo principų vienodinimo“, − pažymėjo LR finansų ministerijos Europos Sąjungos Struktūrinės paramos valdymo departamento direktorė Loreta Maskaliovienė.

Renginyje dalyvavusi Lietuvos verslo paramos agentūros Projektų valdymo departamento projektų ekspertų skyriaus l. e. p. vedėja Jovita Pekuvienė atkreipė dėmesį, jog tokie patirties mainai ne tik kelia projektų administravimo proceso kokybę, bet ir leidžia tobulėti kiekvienai agentūrai atskirai. „Diskusijos darbo grupėse pasižymėjo produktyvumu, o visoms mintims aptarti vos pakako dienos. Tai tik parodo tokių renginių poreikį ir svarbą“, − teigė ji.
 

CPVA, NVO informacijos ir paramos centro informacija

Nuorodos