Pratęsiama Šiaurės ir Baltijos kultūros mobilumo programa

Svajojate įgyvendinti nuostabią tarptautinę idėją? Jūsų projektui praverstų bendraminčiai iš Šiaurės šalių? Turime jums puikią žinią. Šiaurės ir Baltijos šalių kultūros ministrai nusprendė pratęsti Šiaurės ir Baltijos šalių kultūros mobilumo programą dar 3 metų laikotarpiui - iki 2017-ųjų.

Ši programa skiriama profesionaliems menininkams bei kitiems kultūros veikėjams ir teikia paramą kelionėms ir darbui su kolegomis iš Šiaurės ar Baltijos šalių. Programa finansuoja šimtus menininkų, kurie kiekvienais metais keliaudami išmaišo Šiaurės ir Baltijos šalis bei užmezga naujus ryšius.

Menininkų keliones, tinklų veiklą ir įstaigų centrus finansuojanti programa 2013 metais sulaukė 1018 paraiškų iš visų Šiaurės ir Baltijos šalių. 339 atranką praėjusiems projektams paskirstyta 1 285 100 eurų. Mobilumo programa yra atvira visoms meno rūšims Šiaurės ir Baltijos šalyse.

Šiaurės ir Baltijos kultūros mobilumo programa startavo 2009 metais siekiant padidinti menininkų ir meno bei kultūros srities darbuotojų mobilumą ir stiprinti bendradarbiavimo tinklų bazę. Programą sudaro trys moduliai:

- Mobilumo finansavimas;
- Meno rezidencijų rėmimas;
- Bendradarbiavimo tinklų finansavimas;

Dėmesio: Artimiausi terminai mobilumo programų paraiškoms.


Daugiau informacijos:

Patarėja Brigita Urmanaitė
Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje
Didžioji g. 5, Vilnius
tel. (8 5) 212 22 11
el. paštas: brigita@norden.lt 
www.norden.lt 


Šiaurės ministrų tarybos biuro Lietuvoje, NVO informacijos ir paramos centro informacija

 

 

Nuorodos