NNVBO Platforma kviečia nevyriausybines organizacijas palaikyti poziciją dėl vystomojo švietimo plėtros Lietuvoje

Jau prieš dešimt metų Lietuva iš paramos gavėjos tapo paramos teikėja, vystomajam bendradarbiavimui skiriančia vis daugiau svarbos bei lėšų. Nepaisant akivaizdžios pažangos, su nerimu stebime tai, kad vis dar nėra vieningos ir aiškios strategijos, kaip paaiškinti vystomojo bendradarbiavimo svarbą mūsų pačių piliečiams, kaip išugdyti platų požiūrį turinčius, vystymosi procesus suprantančius žmones.

Nėra ir aiškiai apibrėžtų gairių bei koordinacijos mechanizmo švietimo programoms, kurios skatintų platesnį pasaulio tarpusavio ryšių suvokimą. Praėjus dešimčiai metų, vis dar neturime vieningos ir aiškios tokio švietimo koncepcijos, gairių, institucijų atsakomybės pasidalinimo, NVO įtraukimo ir finansavimo sistemos ir kt.


Todėl NNVBO Platforma parengė poziciją, su kuria š.m. kovo viduryje kreipsis į atsakingas valstybės institucijas ir kvies pradėti dialogą šia tema. Sieksime, kad šis klausimas būtų pradėtas aktyviai spręsti, ir 2015-uosius, oficialius Europos Vystymosi metus, pasitiktume su aiškiai reglamentuotu vystomojo švietimo klausimu ir turėdami valstybinę šios svarbios švietimo krypties viziją.


Kviečiame Jus palaikyti Platformos poziciją dėl vystomojo švietimo plėtros Lietuvoje ir prisijungti prie jos organizacijos vardu.


Iki kovo 7 dienos prašome raštu pateikti savo pastabas ir pasiūlymus, o kovo 5 dieną 15 val. kviečiame atvykti į mūsų biurą, adresu Lukiškių 5, 417 kab., pozicijos pristatymui, neformaliam pokalbiui šia tema ir tolesniam veiksmų derinimui.


Dėl platesnės informacijos ir kylančių klausimų, taip pat registruojantis į susitikimą, prašome kreiptis į NNVBO Platformos politikos patarėją Giedrę Biržytę el.paštu giedre.birzyte@pagalba.org arba tel. +370 670 91007.


Tikime, kad visada geriau būsime išgirsti, kalbėdami vienu balsu. Lauksime Jūsų atsako!

 

NNVBO Platformos, NVO informacijos ir paramos centro informacija

Nuorodos