Įdomiausiomis savanorystės istorijomis pasidalinę jaunuoliai lankėsi Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje

Sausio 7d. socialinės apsaugos ir darbo viceministras Gintaras Klimavičius ministerijoje susitiko su penkiais konkurso „Įdomiausios savanorystės istorijos“ nugalėtojais. Praėjusių metų gruodį kartu su radijo stotimi M-1 vykdyta akcija sulaukė nemažai savanorių dėmesio.

Susitikimo metu G. Klimavičius sveikino uolius ir socialiai atsakingus jaunuolius, džiaugėsi, kad jie jaučia pareigą prisidėti kuriant visuomenės gerovę. Savanoriai dalinosi gerąja savo patirtimi, savanorystės istorijomis, su viceministru diskutavo apie tai, ko reikia imtis, kad kuo daugiau žmonių prisidėtų prie savanoriškos veiklos. Pabrėžta, kad svarbiausia yra kurti produktyvų bendradarbiavimą tarp atsakingų institucijų, nevyriausybinių organizacijų ir savanorių.

Viena iš konkurso nugalėtojų, Laura Olišauskaitė, dalinosi savo patirtimi dirbant „Vaikų Linijoje“. L. Olišauskaitės teigimu ši patirtis ne tik išmokė įsiklausyti į šalia esančio žmogaus pagalbos prašymą, bet ir padėjo atrasti savo kelią – mergina pasirinko socialinės darbuotojos kelią. Panašiomis istorijomis dalinosi ir kiti svečiai.

Visi norintieji dalyvauti konkurse galėjo siųsti savo istorijas į radijo stotį M-1. Vėliau buvo atrinkti penki įdomiausi pasakojimai. Jų autoriai, prieš susitikimą ministerijoje, buvo pakviesti atvykti į radijo studiją, kur taip pat dalinosi savo patirtimi ir kalbėjo apie savanorystės patirtį.

 

SADM, NVO informacijos ir paramos centro informacija

Nuorodos