Konkursas skirtas bendruomenes vienijančioms organizacijoms „Mes – bendruomenė“ (iki: 2022 balandžio 03)

„Mes – bendruomenė“ – jau aštuntus metus vykstantis iniciatyvų konkursas, skirtas prisidėti prie visos Lietuvos bendruomenių, kuriant alternatyvias edukacijos, laisvalaikio ir pramogų erdves, didinant neformalaus mokymosi ir užimtumo galimybes bei vystant edukacijos, kultūros, sporto infrastruktūrą. Šis konkursas skirtas bendruomenes vienijančioms (nevyriausybinėms, ne pelno siekiančioms) organizacijoms.

Programoje gali dalyvauti pelno nesiekiančios organizacijos, turinčios juridinio asmens statusą, esančios paramos gavėjomis pagal Lietuvos Respublikos labdaros ir paramos įstatymą ir įrodančios, jog yra pajėgios finansiškai prisidėti prie projekto įgyvendinimo mažąja investicijų dalimi (30 proc. reikalingų lėšų). „Maximos“ trisdešimtojo gimtadienio proga prizinis fondas siekia rekordinę – 130 tūkst. eurų – sumą. 

Kiekviena bendruomenė projekto finansavimui galės gauti iki 10 tūkst. eurų. 

Paraiškos bus priimamos iki balandžio 3 d.

„Mes – bendruomenė“ programos lėšomis gali būti finansuojama iki 70 proc. visos projekto vertės.

Viena organizacija gali teikti tik vieną paraišką.

Lietuvos savivaldybių administracijos dalyvauti konkurse gali tik teikdamos bendrą paraišką su kitomis ne pelno siekiančiomis organizacijomis. Savivaldybės administracija gali teikti tik vieną paraišką su viena organizacija.

Konkurso paraiška nėra sudėtinga, ją reikia pateikti internetinėje svetainėje: https://www.maxima.lt/mes-bendruomene, bet ji turi būti užpildyta aiškiai, tvarkingai ir lietuvių kalba. Būtina pateikti visą prašomą informaciją.

Maxima LT, NVO informacijos ir paramos centro informacija

Nuorodos